Goed dat je er bent!

Website van anonieme codependents

Voor de nieuwkomer.


Iedere nieuwkomer adviseren we eerst 5 bijeenkomsten bij te wonen voordat je beslist of het iets voor je is. Er zijn zowel online en fysieke meetings te bezoeken.

Op de meetinglijst kun je een overzicht vinden van de meetings met daarbij contactgegevens.

Iedere meeting is een op zichzelf staande groep, maar volgen allen dezelfde principes van Co-dependents Anonymous.Je eerste meeting bijwonen РWat kun je verwachten?


Eerst kies je een meeting uit welke je wilt bezoeken. Iedere meeting heeft een greeter die je ontvangt. Als je naar een fysieke meeting gaat, kun je de contact persoon van de meeting laten weten dat je de meeting wilt bezoeken als je dit fijn vind.

De meetings lopen volgens een vaste structuur. Al zijn er in de verschillende meetings soms kleine verschillen in opbouw of volgorde van elementen.

In de meetinglijst vind je verdere informatie over de meetings. Een ‘besloten meeting’ is alleen voor codependents en een ‘open’ meeting is ook toegankelijk voor niet-codependent bezoekers (vrienden en familie bijvoorbeeld).

In een open dialoog meeting is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, wat begeleid wordt door de voorzitter die de richtlijnen uitlegt.

Opbouw bijeenkomst

Opening:

Een voorzitter opent de meeting en vraagt of er nieuwkomers zijn. Je word dan gevraagd je alleen voor te stellen met je voornaam.

 Voorleeskaarten

Dan volgen er vaste voorleeskaarten die worden voorgelezen in vaste volgorde waaronder bijvoorbeeld:

Onderwerp van de meeting, kan per week verschillen:
  • Literatuur; stappen of tradities
  • Topics; onderwerpen om over te sharen
  • Speaker; een spreker die diens verhaal komt vertellen
Sharings ronde

Na het besproken onderwerp volgt een share gedeelte, hierin krijgen alle deelnemers de ruimte om wie wilt wat te delen over wat hem/haar/die bezighoud of in reactie op het eerder besproken onderwerp.

Tijdens het sharen word er niet op elkaar gereageerd, “cross-sharing”. Je spreekt vanuit de ik-vorm en niet met je/jij. Zo houden we de meeting veilig. Ieder mag er zijn waar die zich ook bevind in diens herstel en niets van wat word gedeeld is raar of onbelangrijk. Heb je vragen of wil je feedback dan is daar na de meeting ruimte voor.

De voorzitter geeft aan tot hoe laat het share gedeelte duurt.  

Afsluiting Meeting

Na het share gedeelte volgen nog een aantal voorleeskaarten zoals: De twaalf beloften en de serenity prayer.

Ook wordt herinnert aan de spirituele grondslag van ons programma, Anonimiteit. Wat er gezegd word en wie je gezien hebt, blijft binnen de meeting.

 

De meetings worden bekostigd vanuit vrijwillige deelnemers bijdragen die wij de 7de traditie noemen, van nieuwkomers accepteren wij geen bijdragen.