De Twaalf Beloftes

Website van anonieme codependents

De Twaalf Beloftes van Anonieme Codependents

Door te werken aan het programma van Co-Dependents Anonymous kan ik een wonderbaarlijke verandering in mijn leven verwachten. Als ik eerlijk probeer om aan de Twaalf Stappen te werken en ik de Twaalf Tradities volg, dan zijn dit de beloftes;

 1. Ik ervaar een nieuw gevoel van verbondenheid. Het gevoel van leegte en eenzaamheid verdwijnt.

 2. Ik word niet langer in beslag genomen door mijn angsten. Ik overwin mijn angsten en handel met moed, integriteit en waardigheid.

 3. Ik ken een nieuwe vrijheid.

 4. Ik maak me los van zorgen, schuld en spijt over het heden en verleden. Ik ben bewust genoeg om niet in herhaling te vervallen.

 5. Ik ervaar een nieuwe liefde voor, en acceptatie van mijzelf en anderen. Ik voel me werkelijk beminnelijk, liefhebbend en geliefd.

 6. Ik leer mezelf te zien als gelijkwaardig aan anderen. Mijn nieuwe en hernieuwde relaties zijn allemaal met gelijkwaardige partners.

 7. Ik ben in staat om gezonde en liefdevolle relaties op te bouwen en te onderhouden. De behoefte om anderen te overheersen en manipuleren zal verdwijnen, terwijl ik leer te vertrouwen op diegenen die betrouwbaar zijn.

 8. Ik merk dat het mogelijk is te herstellen en liefdevoller, intiemer en meer ondersteunend te zijn. Ik heb de keuze met mijn familie te communiceren op een manier die veilig voor mij en respectvol naar hen is.

 9. Ik erken dat ik een bijzonder en waardevol mens ben.

 10. Ik hoef mijn gevoel van eigenwaarde niet langer uitsluitend van anderen af te laten hangen.

 11. Ik vertrouw op de leiding van mijn Hogere Macht en ik begin te geloven in mijn eigen capaciteiten.

 12. Ik ervaar geleidelijk aan meer kalmte, kracht en spirituele groei in mijn dagelijks leven.